Omdat het haar gevoed en hersteld wordt, is de keratine behandeling bij uitstek bedoeld voor mensen met dor, droog en onhandelbaar haar. Het maakt daarbij niet uit of dit het gevolg is van het al te fanatiek toepassen van de stijltang, het te vaak kleuren van je haren of het gebruik van verkeerde verzorgingsproducten. Een keratine behandeling zorgt ervoor dat je haar weer gladder, gezonder en glanzender wordt. En vooral ook getemd en beter handelbaar is. 

 

Wat is keratine

Keratine is een lichaamseigen proteïne. Het zit onder andere in je haar, huid en nagels. De werkzame stof zorgt voor kracht en flexibiliteit. Natuurlijk haar bestaat namelijk voor 90% uit keratine. De hoeveelheid keratine in je haar slijt onder meer door chemische behandelingen, het toepassen van verkeerde styling producten of haar dat wordt blootgesteld aan schadelijke stoffen en weersomstandigheden. De Keratine behandeling vervangt de verloren proteïne, zodat je haar weer gezonder wordt, beter valt en handelbaar is.

 

Hoe verliest jouw haar keratine

Voor dat je met de oplossing aan de slag gaat, is het belangrijk om te weten hoe het haar keratine verliest. Zo kun je na de keratine behandeling zorgen dat je in de toekomst minder vaak last hebt van droog, pluizig en onhandelbaar haar. De belangrijkste oorzaken voor het verlies van keratine in jouw haar:

 

 • Slechte kwaliteit verzorgingsproducten
 • Veroudering van het haar
 • Chemische behandelingen (zoals: blonderen, straightenen)
 • Onnatuurlijk hoge temperaturen (bijvoorbeeld: föhnen en stijlen)
 • Klimaat en weersomstandigheden (zon, wind en regen)
 • Chloor en zeezout

 

Voordelen keratine behandeling

 • Tijdwinst: als je het haar dagelijks stijlt of warmte gebruikt, kan een keratine
  behandeling het styling proces en het drogen van je haar met 40 procent tot 60 procent
  verkorten en vergemakkelijken.
 • Na een keratine behandeling neemt pluis en droogheid voor minimaal 70% af
 • Het voedt je haar waardoor het sterker, gezonder en glanzender wordt
 • Minder snel haarbreuk of gespleten punten, je haren zullen dus makkelijker langer groeien.
 • Het temt ongewenste texturen
 • Maakt de haren stijler

 

Wat je niet mag doen na een keratine behandeling

Je uitgroei mag je pas na 3 weken kleuren. Wil je heel jouw kleur veranderen? Doe dit dan vlak voor het weer tijd is voor jouw nieuwe keratinebehandeling. Onze behandeling stript geen kleur of maakt de kleur niet geel.

 

 

Keratine behandelingen zijn semipermanent. Dus het keratine gehalte wordt er geleidelijk uitgewassen. Tevens als jij je haar vaak wast, was je sebum (talg) weg. Talg zorgt voor bescherming van de hoofdhuid, uitdrogingen en vocht verdamping. Dit zorgt voor een natuurlijke verkoeling van het hoofd en houdt de hoofdhuid en het haar soepel. Het beste is om het haar maximaal twee keer in de week te wassen. Probeer je haren daarom alleen te wassen als dat nodig is. Heb je een vette hoofdhuid? Dan kun je het wassen van je haar één tot twee dagen uitstellen en bijvoorbeeld een borstel met zwijnenhaar gebruiken. Door het haar te borstelen, trek je de talg en oliën naar de lengte van het haar. Hierdoor voelt de aanzet minder vet aan. Daarnaast is het borstelen van je haar ook goed voor je haar en de lengte. Ook kan je droogshampoo gebruiken. 

 

Zwemmen

Door chloor en zeezout verdwijnen alle natuurlijke oliën uit je haar. Daardoor wordt je haar poreus en breekbaar. Daarnaast slijt de keratine eerder uit het haar. Bescherm het haar door het haar eerst nat te maken en dan conditioner aan te brengen waardoor het haar minder chloor of zeewater opneemt. Tevens hydrateer je het haar nadien met een masker.

 

Prijzen kan je bekijken op onze

Keratine behandeling