Keratine behandeling

 

 

Omdat het haar gevoed en hersteld wordt, is de keratine behandeling bij uitstek bedoeld voor mensen met dor, droog en onhandelbaar haar. Het maakt daarbij niet uit of dit het gevolg is van het al te fanatiek toepassen van de stijltang, het te vaak kleuren van je haren of het gebruik van verkeerde verzorgingsproducten. Een keratine behandeling zorgt ervoor dat je haar weer glad, gezond en glanzend wordt. En vooral ook getemd en beter handelbaar is. 

 

Wat is keratine

Keratine is een lichaamseigen proteïne. Het zit onder andere in je haar, huid en nagels. De werkzame stof zorgt voor kracht en flexibiliteit. Natuurlijk haar bestaat namelijk voor 90% uit keratine. De hoeveelheid keratine in je haar slijt onder meer door chemische behandelingen, het toepassen van verkeerde styling producten of haar dat wordt blootgesteld aan schadelijke stoffen en weersomstandigheden. De Keratine behandeling vervangt de verloren proteïne, zodat je haar weer gezond wordt, beter valt en handelbaar is en glanst.

 

Hoe verliest jouw haar keratine

Voor dat je met de oplossing aan de slag gaat, is het belangrijk om te weten hoe het haar keratine verliest. Zo kun je na de keratine behandeling zorgen dat je in de toekomst minder vaak last hebt van droog, pluizig en onhandelbaar haar. De belangrijkste oorzaken voor het verlies van keratine in jouw haar:

 

 • Slechte kwaliteit verzorgingsproducten
 • Veroudering van het haar
 • Chemische behandelingen (zoals: blonderen, straightenen, relaxen)
 • Onnatuurlijk hoge temperaturen (bijvoorbeeld: föhnen en stijlen)
 • Klimaat en weersomstandigheden (zon, wind en regen)
 • Chloor en zeezout

 

Weer handelbaar haar door middel van een keratine behandeling

Een keratinebehandeling verminderd het volume van je haar tot maar liefst 60%. Stijler haar is met een keratinebehandeling dus eindelijk binnen handbereik. In tegenstelling tot chemische straightners die je haar beschadigen, is onze natuurlijke keratinebehandeling de oplossing voor ieder haartype.

Voordelen keratine behandeling

 • Tijdwinst: als je het haar dagelijks stijlt of warmte gebruikt, kan een keratine
  behandeling het styling proces en het drogen van je haar met 40 procent tot 60 procent
  verkorten
 • Na een keratine behandeling neemt pluis en droogheid voor minimaal 80% af
 • Het voedt je haar waardoor het sterker, gezonder en glanzender wordt
 • Minder snel haarbreuk op gespleten punten, je haren zullen dus makkelijker langer groeien.

 

Shampoo na een keratine behandeling

Na een keratine behandeling is het belangrijk dat je de juiste shampoo gebruikt. Na je keratine behandeling moet je een sulfaatvrije shampoo gebruiken. Bij ons krijg je bij de behandeling gratis 1 mee (bijna 400ml!)
Achteraf kan je deze bij ons komen kopen of bestellen in onze webshop. 

 

Wat je niet mag doen na een keratine behandeling

Je uitgroei mag je pas na 3 weken kleuren. Wil je heel jouw kleur veranderen? Doe dit dan vlak voor het weer tijd is voor jouw nieuwe keratinebehandeling

Zwemmen in een zwembad (Chloor), de zee (zeezout) en kraanwater in het
buitenland hebben alles behalve een gunstig effect op jouw haar. Hou rekening met
landen waar veel chloor in het kraanwater aanwezig is. Dit zorgt ervoor dat je
keratine behandeling eerder slijtage vertoont.

 

Was je haar niet vaak. Het is aan te raden om dit niet meer dan twee keer per week te doen.

Keratine behandelingen zijn semipermanent. Dus het keratine gehalte wordt er geleidelijk uitgewassen. Tevens als jij je haar vaak wast, was je sebum (talg) weg. Talg zorgt voor bescherming van de hoofdhuid, uitdrogingen en vocht verdamping. Dit zorgt voor een natuurlijke verkoeling van het hoofd en houdt de hoofdhuid en het haar soepel. Het beste is om het haar maximaal twee keer in de week te wassen. Probeer je haren daarom alleen te wassen als dat nodig is. Heb je een vette hoofdhuid? Dan kun je het wassen van je haar één tot twee dagen uitstellen en bijvoorbeeld een borstel met zwijnenhaar gebruiken. Door het haar te borstelen, trek je de talg en oliën naar de lengte van het haar. Hierdoor voelt de aanzet minder vet aan. Daarnaast is het borstelen van je haar ook goed voor je haar en de lengte. Ook kan je droogshampoo gebruiken. 

 

Zwemmen

Door chloor en zeezout verdwijnen alle natuurlijke oliën uit je haar. Daardoor wordt je haar poreus en breekbaar. Daarnaast slijt de keratine eerder uit het haar. Bescherm het haar door het haar eerst nat te maken en dan conditioner aan te brengen waardoor het haar minder chloor of zeewater opneemt. Tevens hydrateer je het haar nadien met een masker. Ben je in het buitenland en in een land waar veel chloor in het kraanwater zit, dan kun je het haar beter met drinkwater wassen. Al kan dit in bepaalde gevallen niet altijd even praktisch zijn.

 

Prijzen kan je bekijken op onze